Saturday, February 14, 2009

Tavaszi fordulat, váralan gyógyulat - Spring is in the Air for the Sick


Andris köszöni a jókívánságokat és úgy tűnik, meggyógyult. Afelől is megnyugtathatok minden aggódó érdeklődőt, hogy a családban egyelőre nincs újabb áldozata a vírusjárványnak. Ha ez így megy tovább, holnap muszáj lesz megint síelni menni. Istenem, síelés, hó, hideg ... már alig emlékszünk, milyen is az...

Itt a házunk táján egész héten tavasz volt, napozás a teraszon, meg hamburgersütés a grillen, meg sör. Gyorsan dokumentálom is a hangulatot, mielőtt újra a nyakunkra ül a tél és visszaveszik a hatalmat a havas fényképek.

A magyar olvasók számára hadd jegyezzem meg, hogy a klasszikus amerikai hamburger nem az a két centi vastag szárazszendvics, ami a McDonald konyháján másfél perc alatt elkészül. Az igazi hamburgert így képzeljétek el: ropogósra pirított testes zsömlében egy vastag, ízes-zaftos marhahús egy szelet ráolvasztott sajttal, sült húsos szalonnával, grillezett gombaszeletekkel, vegyes salátalevelekkel, friss paradicsom- és uborkadarabokkal, lila hagymával, majonézes mustárral és kecsappal. Mmmmmm! Megnyalnátok utána mind a tíz ujjatokat, nemcsak azért, mert olyan finom, hanem mert dől a sok ízből a rengeteg zaft! És a jóhír az, hogy most már nektek is szabad újra szeretni az ilyen lenézett amerikai ikonokat, mint a hamburger, hiszen véget ért a Bush-korszak:-)
Thank you for the get-well wishes -- Andras is feeling all better now. I am also happy to reassure everyone that the mean little virus we seem to be harboring has not taken any other victims in the family over the past few days. If things stay like this, we might end up having to go skiing again tomorrow. Heavens! Skiing, snow, cold ... we barely remember what it was like ...

Here in our back yard, it has been a balmy spring all week. We've been sunbathing on the deck, grilling hamburgers, drinking beer, thinking Valentines. I better document the feeling quickly, before the winter returns and the snowy pictures take over on these pages again.



Related Posts with Thumbnails