Saturday, March 20, 2010

Lili 6


Lilike hat éves lett. Erre a mérföldkőre 364 napon át várt a Lili tele izgalommal, úgyhogy nem lehetett csak úgy ímmel-ámmal felköszönteni. Előtte hetekig csak arről lehetett vele beszélni, hogy milyen tortája legyen és kiket hívjunk meg és mit szeretne ajándékba. A 'mit szeretne ajándékba' téma volt a legjópofább, mert semmi másért nem könyörgött, mint egy hatdolláros gumi korcsoyaélvédőért.
Hát mi ezt a korcsoyaélvédőt úgy megvettük neki, mint a sicc. Ráadásul ciklámenben. Meg sütöttünk neki habos tortát, és kész is volt a családi ünnep:
Lili has turned six. She had spent 364 days waiting excitedly for this milestone, so we had to give the day its due. For weeks, all she wanted to talk about was the kind of cake she'd have, whom she'd invite and what she'd like for a present. The latter was the funniest category because all she was begging us for was a six-dollar pair of blade protectors for her skates. Well, we benevolently agreed to procure them. And in pink, no less. Then we made one of those princess cakes for her and the family celebration was all set.Mint látjátok, előkerült azért a korcsolyavédő mellé más ajándék is, a nagyszülőktől érkezett magyar mesekönyvektől a babaruhákon keresztül a Webkinz állatokig minden, ami egy hatéves nagylány álmaiban megfordulhat.

Aztán a téli olimpiától felbuzdulva szerveztünk neki a barátaival egy szülinapi olimpia-partit.

A 'szerveztünk' az úgy ment, hogy a Lili három nagytesója kitalálta az olimpiai versenyszámokat, benyújtotta nekem a kellékekre az igényeiket, azokat innen-onnan összekapartuk, megtöltöttünk egy dobozt nyereményekkel, és Anna levezényelte a olimpiai játékokat. A verseny után jött a pizza meg az újabb habos torta.
As you can see, the blade protectors were augmented by a couple of other presents as well, ranging from the Hungarian storybooks from the grandparents, to the doll dresses and Webkinz toys -- anything a six-year-old big girl can dream of.

Then we took our cues from the winter Olympics and threw an Olympic party for her and her friends.

What this meant was that Lili's three big siblings came up with Olympic events (such as balloon throwing and speed somersault), we scraped together some materials and filled a prize box with some Grand Prizes, and then we let Anna manage the Games. Afterwards, we ate like olympians: there was pizza and another princess cake.
Említésre méltó még az is, hogy a háziolimpia színhelye az újonnan lekövezett (!) lenti játszószoba volt, de ez már egy másik történet. Olvassatok még tovább lefele.
Here's a key piece of trivia: the home Olympics were held in the newly tiled (!) recroom downstairs. But this is another story. Keep reading.
Related Posts with Thumbnails