Saturday, May 29, 2010

Walney Pond


Lili tavaly nyár óta arra várt, hogy a szomszédos tavon kinyíljanak a tavirózsák. Onnan jön a kötődés, hogy a tavirózsának angolul 'Water Lily' a neve, és Lili egyszer ráébredt, hogy akkor ők a virággal névrokonok. Hát, a napokban felfedeztük, hogy a Walney Pondon végre kinyíltak a tavirózsák. Ráadásul nemcsak a tavirózsák bújtak elő, hanem a kislibák is a tó partján:
Lili has been waiting since last summer for the water Lilies to bloom on Walney Pond. Given her name, she feels some secret connection with all the lilies in the world, particularly water lilies. Well, we discovered this week that the water lilies are finally out! As a matter of fact, we noticed that in addition to the water lilies, the baby geese are finally out, too!

Lili annyira el volt ragadtatva, hogy azon nyomban kitalálta, hogy a hévégén ide el kell jönnünk piknikezni. Persze nem nem ő lenne a Lili, ha mindjárt aznap este meg nem szervezte volna magának a szombati bicajtúrát a tóhoz.
Lili was so delighted that she immediately came up with an idea: Let's have a picnic here on the weekend! And she would not be our Lili if she hadn't started planning out the picnic trip that night at the dinner table.

Igy történt, hogy mialatt az Anna az iskolai színjászó-csoportjával Broadway-túrán van egész hétvégén itt:

So, while Anna was on a two-day Broadway trip with her drama class from school here:


mi titokban bringatúrára mentünk nélküle a Walney Pondhoz.
the rest of us secretly ventured on a bike ride to Walney Pond.Nagy bánatunkra sajnos a tavon korcsolyázni nem volt szabad:(
Unfortunately, we did not get to skate on the pond :(


de a leleményes gyerekeink azért így is feltalálták magukat a természetben,
but luckily, our creative kids found other activities to entertain themselves in nature:
miközben mi csak öregesen élveztük a békés erdei pillanatokat.
while we were just soaking up the peaceful moments in the woods.


Na meg persze piknikeztünk is egy jót, végtére is azért mentünk!
Of course there was a picnic, too. After all, that was the point of the whole trip!
Desszert gyanánt igazi Túró Rudival kényeztettük el magunkat, ami nálunk igencsak csmegeszámba megy:
For desert we had a real treat: Turo Rudis in classic polka-dotted wraps, straight from Hungary:Nyilván közben mindenannyian sajnáljuk szegény Annát, aki mindebből kimaradt, és akinek mindezalatt a barátaival kell sétálgatnia a Times Square-en, meg 'Opera Fantomját' és 'Billy Elliotot' kell néznie a Broadway-n, ha-ha!
Obviously, we all feel for poor Anna, who had to miss out on this experience only to walk around on Times Square and watch 'The Phantom of the Opera' and 'Billy Elliot' with her friends, ha-ha!
Related Posts with Thumbnails