Saturday, September 5, 2009

Post-Summer Blues - Ébredés a nyári álomból

Augusztus végére mindig aggastyánok leszünk. Olyan nagykanállal habzsoljuk nyáron a kalandokat Európában, hogy hazaérve csak pihegünk, mint az öregek, egy jó darabig. Legszívesebben ki se dugjuk a fejünket a házból, és hetekig csak a tömény nyári emlékekből élünk. Az utazásokból, a vízparti lubickolós napokból, a találkozásokból, a közös sütés-főzésekből, a lakomákból, az éjszakai beszélgetésekből, a koncertekből, a kerti játékparádékból, az ajándékokból.

Ez a nyár az összes közül a legklasszabb volt. Ilyet már biztos korábbi években is mondtuk, de ez az idei most igazán túlszárnyalt minden eddigit.

Majdnem két egész hónap vakáció.
Meseszép körút Olaszországban.
Pihi a horvát tengerparton.
Még egy kis pihi a Balatonon.
Romantika Lillafüreden.
Budapest, Budapest.
Sok-sok móka a pici unokaöcsikkel.
Kétnapos lakodalom.
Jazzfesztivál.
Folkkoncertek.
Experidance táncest.
Eszem-iszom a szabad ég alatt.
Házipálinka.
Isteni magyar konyha.
Körülöttünk a jóbarátok.
Együtt a nagycsalád.
Egészségesen és boldogan.

Mint egy hosszú álom, amiből nem akarunk felébredni. Újra meg újra végiglapozzuk a fényképeket, újraéljük a hangulatokat, és megállapítjuk, hogy ez volt a legszebb nyarunk.

Hamarosan képek is lesznek :-)
Every year we turn into old people by late August. Coming home from our fun-loaded vacation in Europe, all we want to do is hang out on the porch at home, like those cute old people who say they had lived enough. We sure lived enough this summer, and the memories we brought home will last us for quite a while. The incredible trips, the family reunions, the late-night conversations, the backyard games, the walks in pretty cities, the concerts, the dinners, the presents.

This was definitely the best summer in our history of shuttling between the two continents. I know we may have said this before, but this summer really tops all previous ones.

Almost two whole months in Europe.
A grand tour in Italy.
Lounging on the beach in Croatia.
More lounging on Lake Balaton.
Trip to romantic Lillafüred.
Beautiful Budapest.
Fun with our little nephews.
A two-day wedding extravaganza.
Jazz festival.
Folk concerts.
Experidance performance.
Open-air dining at long tables.
Juicy Hungarian cuisine.
Moonshine.
Good old friends.
The big family.
Healthy and happy.

It's like a long dream we don't want to wake up from. We browse through the hundreds of pictures over and over again, intoxicated by the wonderful memories, and we can't help coming to the conclusion that this has been our best summer.

Pictures will be coming soon:-)
Related Posts with Thumbnails