Wednesday, February 10, 2010

Frau Holle, Please!

Emlékeztek Holle Anyóra a Grimm-mesekönyvből? Arra, hogy a Holle Anyó párnáját minden nap úgy kell fölrázni, hogy hulljanak belőle a pelyhek, és olyankor mindig hó esik a Földön?

Hát drága jó Holle Anyó! Köszönjük eddigi nagylelkűségedet; a szombati hatvan centi hóra ma éjjel esett megint egy jó arasznyi, és most is nagy pelyhekben szakad! Ha szépen megkérünk, tartanál a kedvünkért egy rövidke szünetet a párnarázásban? Csak egy pár napot, hogy ki tudjuk ásni magunkat a nyakig érő hóból. Jó, jó, nem panaszkodni akarunk, mert imádunk hógolyózni meg síelni meg a hóembereknek hókunyhót építeni, de tudod, azért a hóból is megárt a sok!
Remember the Brothers Grimm story of Mother Holle? That every day, her bed would have to be shaken up until feathers flew from it, and that is why snow falls on Earth?

Well, dear, dear Mother Holle! Thank you for your generosity; on top of the two and a half feet of snow we already had, last night we received another six or so inches, and even now, snow is still falling! Maybe if we ask nicely, you'll give us a little break with the bed shaking. Not to say that we aren't enjoying ourselves with snowball fights, ski trips, and snow men, it's just that, after all, too much of a good thing is still too much!


Related Posts with Thumbnails